ONLINE OPLEIDING

VERBINDEND LEIDERSCHAP

Patronen doorbreken vanuit verbinding

Leer binnen een half jaar vanuit verbinding leiden

Merk jij dat veranderingen die je beoogt stagneren? Of dat ze niet de impact hebben die je vooraf bedacht hebt?

Toenemende complexiteit vraagt om een andere leiderschapsstijl. Verbindend Leiderschap is een leiderschapsstijl waarbij je aan de ene kant helder richting geeft en aan de andere kant ruimte creëert voor anderen om met hun expertise en ervaring hun bijdrage te leveren. Je navigeert tussen sturen en loslaten, tussen grenzen stellen en ruimte geven. Het is daarbij cruciaal dat je zelf bestaande patronen doorbreekt.

Als je de moed hebt om zélf de sleutel tot verandering te zijn om vastzittende patronen te doorbreken dan is deze opleiding perfect voor jou. We begeleiden je namelijk gericht in het verkennen en doorbreken van patronen in je eigen praktijk. en stoppen niet bij theoretische inzichten maar laten die het begin zijn van een tocht die jij gaat maken om in je eigen praktijk van alledag te leren om vanuit verbinding te leiden!

De docent en coach tijdens het programma is Frans Wilms.  Frans is expert op het gebied van leiderschap en verandering. Zijn passie is om van verbindend leiden de hoofdstroom te maken, omdat die manier van leidinggeven ons veel verder brengt én juist nu zo nodig is. Daarnaast zal Mariëlle Heijltjes, director van UMIO en hoogleraar Managerial Behavior een belangrijke rol spelen in dit programma.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Leiderschapsdomeinen

DATA

elke eerste werkdag van de maand

LOCATIE

ONLINE / DUUR: 6 maanden

INVESTERING

Training 1 en 2: € 2.950

CERTIFICAAT

certificaat UMIO | Maastricht University

WAT LEER JE IN DE OPLEIDING VERBINDEND LEIDERSCHAP

De voordelen van deze opleiding op een rij:

Wetenschappelijke expertise en inzichten ter ondersteuning van jouw leertraject en uitdagingen in persoonlijk leiderschap

Gericht op je eigen praktijk zodat het niet ‘erbij’ komt, maar direct ter ondersteuning van je werk dient.

Focus op het principe van informeel leren met 10% instructie, 20% samen leren en 70% in praktijk oefenen.

Trainingen bestaande uit inspirerende componenten met dynamiek en interactie in de kern.

Situationele coaching met een aanpak die non-directief is waar het kan en directief waar het juist helpt.

In korte tijd een andere vorm van persoonlijk leiderschap aanleren die nodig is bij toenemende complexiteit.

ONZE AANPAK

Uitgangspunt van de training Verbindend Leiderschap is dat je leert in je eigen praktijk. Jouw agenda van de komende weken staat steeds centraal. Daarin vind je steeds je eigen casussen. Zo maak je direct verschil en leer je snel. Al gauw merk je dat tijdsinvestering in de training je heel veel nieuwe tijd oplevert.

In plaats van alleen maar theorie, pas je het direct toe en oefen je in je eigen praktijk. En is dat niet – met al z’n dynamiek – de prachtigste oefenplek die je kunt bedenken?

Wees zelf de sleutel tot verandering

De opleiding Verbindend Leiderschap helpt je om anders denken om te zetten in anders doen:
werken in eigen praktijk, met vallen en opstaan; gestructureerd, methodisch met monitoring en feedback; situationele persoonlijke coaching; leren van praktische vaardigheden.

Dit vraagt moed van je, omdat:

 • Je ander gedrag gaat vertonen dan je collega’s van je gewend zijn.
 • Je gaat experimenteren met nieuw gedrag.
 • Je bereid bent om te leren van je ervaringen.

Welke 5 denkfouten maken leidinggevenden? Wat is het advies van Frans Wilms?

VERKENNEN VAN VERANDERING

Je focus verdiepen


Bij jezelf beginnen

AANPAK

In deze training ga je weerbarstige patronen verkennen. Je gaat op zoek naar wat er echt aan de hand is. Dat vraagt om anders kijken en denken. Je doorziet de patronen in je organisatie en in je teams(s). Cruciaal is de vraag, wat je zélf anders kunt doen. Hoe kun je zelf de sleutel tot de verandering zijn en een betere verbindende leider worden.

WAT JE LEERT

Je analyseert aan de hand van een venster wat de focus is van je organisatie en hoe je signalen daarvan terugziet bij je teams, in gesprekken en bij jezelf. Je hebt geleerd anders te kijken en te denken.

JE RESULTAAT

Je hebt een nieuw perspectief ter beschikking dat je kunt gebruiken om weerbarstige patronen te doorbreken. Je weet nu waar je kunt beginnen. Je kunt aan de slag om zelf de sleutel tot verandering te zijn.

Dit traject duurt 2 maanden

EFFECTUEREN VAN VERANDERING

Je context op orde brengen en aansluiting vinden bij de ander


Jezelf passend inbrengen en meerwaarde in verbinding realiseren.

AANPAK

In deze training ga je concreet en praktisch aan de slag in jouw eigen praktijk van alledag. Je gaat jezelf als sleutel inzetten. Je doet dat niet door als fotograaf erbuiten te gaan staan, maar je gaat zelf op de foto. Je analyseert en monitort wat je zelf doet en brengt daar stap voor stap verandering in aan. Je leert nieuwe patronen en hebt zo impact in al je interacties. Je wordt steeds meer de verbindende leider die je zelf wilt zijn.

WAT JE LEERT

 • Je leert steeds vaker en steeds beter vanuit verbinding te leiden.
 • Je hebt oog voor de context.
 • Je staat open voor de ander.
 • Je weet eigen obstakels weg te nemen.
 • Je reageert responsief in plaats van impulsief.
 • Je weet jezelf passend in te brengen.
 • Je bent in staat om in gesprekken een meerwaarde tot stand te brengen die ertoe leidt dat je vanuit de inbreng van alle betrokkenen komt tot uitkomsten die je op voorhand niet had kunnen bedenken.
 • Je reflecteert op je leertraject en presenteert je bevindingen aan je collega’s uit je opleidingsgroepje. Je doet je presentatie aan de hand van concrete anekdotes uit je eigen praktijk. Het gesprek leidt tot de formulering van concrete acties die jou helpen om het geleerde vast te houden en door te ontwikkelen.

JE RESULTAAT

Het resultaat is dat je in plaats van strijden, trekken en duwen nu ontspannen omgaat met situaties die zich aandienen en dat je de mensen om je heen maximaal in positie brengt. Je maakt verschil in je dagelijkse interacties. Je creëert meerwaarde in al je ontmoetingen en je bent steeds meer de leider die je wilt zijn. Je groeit en bent een inspiratiebron voor de groei van de mensen om je heen. Je ontvangt het certificaat voor de Opleiding Verbindend Leiderschap.

Dit traject duurt 4 maanden

Download de brochure voor meer informatie

Schrijf je direct in!

DE DOELGROEP

Deze online opleiding Verbindend Leiderschap is voor jou bedoeld als je wilt werken aan je persoonlijk leiderschap en de moed hebt om de situatie waarin je je nu bevindt open te verkennen en veranderen.

Mogelijk heb je deelgenomen aan cursussen, masterclasses en leiderschapsprogramma’s maar vind je het lastig om het geleerde om te zetten naar je eigen praktijk. In dat geval is deze opleiding uitermate geschikt om je juist dat extra zetje te geven!

Als je deze 2 trainingen hebt afgerond dan kun je nog een post-opleiding volgen om in 1 jaar  je persoonlijke opdracht met verbindend leiden te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden.

Online sessie: 6 Cruciale pijlers voor het leiderschap van nu

NEEM CONTACT OP

Wil je weten of deze opleiding goed aansluit bij jouw uitdagingen en leerbehoeften en bijdraagt aan de verbetering van jouw persoonlijk leiderschap? Of heb je specifieke vragen over de opleiding?

Neem dan zeker contact op. Ik voorzie je graag van info en advies!

LOEKA SPITS

Programmacoördinator

T  +31 6 483 83 285

Download de brochure voor meer informatie

Schrijf je direct in!