ONLINE OPLEIDING

VERBINDEND LEIDERSCHAP

Patronen verbreken vanuit verbinding

Wees zelf de sleutel tot verandering bij toenemende complexiteit

Merk jij dat veranderingen die je beoogt stagneren? Of dat ze niet de impact hebben die je vooraf bedacht hebt? De COVID-19 crisis laat ons zien hoe cruciaal het is dat we bestaande patronen doorbreken en integraal samenwerken.

Als je de moed hebt om zélf de sleutel tot verandering te zijn om vastzittende patronen te doorbreken dan is deze opleiding perfect voor jou. We begeleiden je namelijk gericht in het verkennen en doorbreken van patronen in je eigen praktijk. en stoppen niet bij theoretische inzichten maar laten die het begin zijn van een tocht die jij gaat maken om in je eigen praktijk van alledag patronen te doorbreken!

De docent en coach tijdens het programma is Frans Wilms.  Frans is expert op het gebied van leiderschap en verandering. Zijn passie is om van verbindend leiden de hoofdstroom te maken, omdat die manier van leidinggeven ons veel verder brengt én juist nu zo nodig is. Daarnaast zal Mariëlle Heijltjes, director van UMIO en hoogleraar Managerial Behavior een belangrijke rol spelen in dit programma.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Leiderschapsdomeinen

DATA

elke eerste werkdag van de maand

LOCATIE

ONLINE / DUUR: 6 maanden

INVESTERING

Training 1 en 2: € 2.950

CERTIFICAAT

certificaat UMIO | Maastricht University

WAT LEER JE

De voordelen van deze opleiding op een rij:

Wetenschappelijke expertise en inzichten ter ondersteuning van jouw persoonlijke leertraject en uitdagingen.

Gericht op je eigen praktijk zodat het niet ‘erbij’ komt, maar direct ter ondersteuning van je werk dient.

Focus op het principe van informeel leren met 10% instructie, 20% samen leren en 70% in praktijk oefenen.

Opleiding en trainingen bestaande uit inspirerende componenten met dynamiek en interactie in de kern.

Situationele coaching met een aanpak die non-directief is waar het kan en directief waar het juist helpt.

In korte tijd een andere vorm van leiderschap aanleren die nodig is bij toenemende complexiteit.

ONZE AANPAK

Uitgangspunt van deze opleiding is dat je leert in je eigen praktijk. Jouw agenda van de komende weken staat steeds centraal. Daarin vind je steeds je eigen casussen. Zo maak je direct verschil en leer je snel. Al gauw merk je dat  tijdsinvestering in de training je heel veel nieuwe tijd oplevert.

In plaats van alleen maar theorie, pas je het direct toe en oefen je in je eigen praktijk. En is dat niet – met al z’n dynamiek – de prachtigste oefenplek die je kunt bedenken?

VERKENNEN VAN VERANDERING

Je focus verdiepen


Bij jezelf beginnen

AANPAK

In deze training ga je weerbarstige patronen verkennen. Je gaat op zoek naar wat er echt aan de hand is. Dat vraagt om anders kijken en denken. Je doorziet de patronen in je organisatie en in je teams(s). Cruciaal is de vraag, wat je zélf anders kunt doen. Hoe je zelf de sleutel tot de verandering kunt zijn die je wilt bereiken.

WAT JE LEERT

Je analyseert aan de hand van een venster wat de focus is van je organisatie en hoe je signalen daarvan terugziet bij je teams, in gesprekken en bij jezelf. Je hebt geleerd anders te kijken en te denken.

JE RESULTAAT

Je hebt een nieuw perspectief ter beschikking dat je kunt gebruiken om weerbarstige patronen te doorbreken. Je weet nu waar je kunt beginnen. Je kunt aan de slag om zelf de sleutel tot verandering te zijn.

Dit traject duurt 2 maanden

EFFECTUEREN VAN VERANDERING

Je context op orde brengen en aansluiting vinden bij de ander


Jezelf passend inbrengen en meerwaarde in verbinding realiseren.

AANPAK

In deze training ga je concreet en praktisch aan de slag in jouw eigen praktijk van alledag. Je gaat jezelf als sleutel inzetten. Je doet dat niet door als fotograaf erbuiten te gaan staan, maar je gaat zelf op de foto. Je analyseert en monitort wat je zelf doet en brengt daar stap voor stap verandering in aan. Je leert nieuwe patronen en hebt zo impact in al je interacties. Je wordt steeds meer de leider die je zelf wilt zijn.

WAT JE LEERT

  • Je leert steeds vaker en steeds beter vanuit verbinding te leiden.
  • Je hebt oog voor de context.
  • Je staat open voor de ander.
  • Je weet eigen obstakels weg te nemen.
  • Je reageert responsief in plaats van impulsief.
  • Je weet jezelf passend in te brengen.
  • Je bent in staat om in gesprekken een meerwaarde tot stand te brengen die ertoe leidt dat je vanuit de inbreng van alle betrokkenen komt tot uitkomsten die je op voorhand niet had kunnen bedenken.
  • Je reflecteert op je leertraject en presenteert je bevindingen aan je collega’s uit je opleidingsgroepje. Je doet je presentatie aan de hand van concrete anekdotes uit je eigen praktijk. Het gesprek leidt tot de formulering van concrete acties die jou helpen om het geleerde vast te houden en door te ontwikkelen.

JE RESULTAAT

Het resultaat is dat je in plaats van strijden, trekken en duwen nu ontspannen omgaat met situaties die zich aandienen en dat je de mensen om je heen maximaal in positie brengt. Je maakt verschil in je dagelijkse interacties. Je creëert meerwaarde in al je ontmoetingen en je bent steeds meer de leider die je wilt zijn. Je groeit en bent een inspiratiebron voor de groei van de mensen om je heen. Je ontvangt het certificaat voor de Opleiding Verbindend Leiderschap.

Dit traject duurt 4 maanden

Download de brochure voor meer informatie

Schrijf je direct in!

DE DOELGROEP

Deze online opleiding is voor jou bedoeld als je de moed hebt om de situatie waarin je je nu bevindt open te verkennen om van daaruit vastzittende patronen te doorbreken door zelf de sleutel tot verandering te zijn.

Mogelijk heb je deelgenomen aan cursussen, masterclasses en leiderschapsprogramma’s maar vind je het lastig om het geleerde om te zetten naar je eigen praktijk. In dat geval is deze opleiding uitermate geschikt om je juist dat extra zetje te geven!

Als je deze 2 trainingen hebt afgerond dan kun je nog een post-opleiding volgen om in 1 jaar  je persoonlijke opdracht met verbind leiden te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden.

Online sessie: 6 Cruciale pijlers voor het leiderschap van nu

NEEM CONTACT OP

Wil je weten of deze opleiding goed aansluit bij jouw uitdagingen en leerbehoeften? Of heb je specifieke vragen over de komende editie?

Neem dan zeker contact op. Ik voorzie je graag van info en advies!

INGRID VONCKEN

Programmacoördinator

T  +31 6 52 69 21 25

Download de brochure voor meer informatie

Schrijf je direct in!