MARIËLLE HEIJLTJES

Mariëlle G. Heijltjes is hoogleraar Managerial Behaviour en directeur van UMIO aan de Universiteit Maastricht.

Marielle’s professionele interesse en expertise draaien om vragen die betrekking hebben op het functioneren van (top)managers en (top)managementteams: wat drijft hun gedrag, wanneer is het effectief, wanneer is het verantwoord en duurzaam en wat verklaart de dynamiek in (top)managementteams?

Haar onderzoek is gepubliceerd in tijdschriften als de Academy of Management Review, Small Group Research en de Journal of International Business Studies.

Naast een academische interesse in managementgedrag, werkt zij graag rond deze thema’s samen met bedrijven en consultants en heeft daar in de loop der jaren ruime ervaring mee opgedaan. In haar rol als directeur van UMIO krijgt zij ruimschoots de gelegenheid om haar eigen ideeën en bevindingen in praktijk te brengen.

De wisselwerking tussen wetenschap en praktijk is voor haar een belangrijke inspiratiebron bij de ontwikkeling van nieuwe onderwijs- en onderzoeksprogramma’s en een voortdurende bron van reflectie op de effectiviteit van haar eigen leiderschapsstijl.

FAST FACTS