MASTERCLASS

DESIGN THINKING

Versterk je innovatief vermogen

In deze masterclass staat jouw persoonlijk ondernemend, analyserend en creatief oplossend vermogen centraal. Ons doel is jouw innovatievermogen te laten groeien door je kennis te laten maken met Design Thinking, een succesvolle methodologie om mensgericht te innoveren, en daarmee de toegevoegde waarde van jezelf, je afdeling en je organisatie te vergroten.

Wat is design thinking?

DATA

5/11, 19/11 en 3/12 2024

LOCATIE

Tapijnkazerne, Maastricht

INVESTERING

€ 1.995 (geen BTW verschuldigd)

CERTIFICAAT

certificaat UMIO | Maastricht University

WAT LEER JE

Na afloop van de masterclass Design Thinking:

Heb je een mensgerichte mindset ontwikkeld, wat betekent dat je weet wat de behoeften, wensen en frustraties van jouw klanten, medewerkers, patiënten of gebruikers zijn.

Ben je in staat om een veelheid aan ideeën te ontwikkelen door verschillende creativiteitsprincipes en -tools toe te passen.

Ben je in staat om ideeën te selecteren die waarde toevoegen voor elke klant/stakeholder.

Kun je je ideeën visualiseren, overbrengen op anderen en valideren met belangrijke stakeholders.

Weet je welke stappen je moet nemen om van een gevalideerd concept tot implementatie te komen.

Weet je hoe je de juiste innovatie-mindset bij anderen kunt stimuleren.

ONZE AANPAK

Naast de behandeling van de theorie ga je vooral heel praktisch aan de slag. Met behulp van een innovatiemodel dat gebaseerd is op een combinatie van Design Thinking en agile- en lean-innovatiemethodieken doorloop je alle stappen om tot innovatieve oplossingen te komen.

Managementcursus Versterk je innovatief vermogen
Managementcursus

DE DOELGROEP

De masterclass is geschikt voor jou als je effectiever, efficienter en creatiever wilt  innoveren? Je wilt je vaardigheden op het gebied van klant- of mensgerichtheid en creativiteit ontwikkelen, maar vooral ook daadkrachtiger worden, en sneller van idee tot impact komen.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus, dien je te beschikken over een hbo/wo werk- en denkniveau en enkele jaren werkervaring.

Download de brochure voor meer informatie

Of schrijf je direct in!

ONZE DOCENTEN

De docenten van deze Masterclass zijn ervaren docenten en projectleiders binnen de Service Science Factory van UMIO. Zij leiden o.a. multidisciplinaire projectteams naar innovatieve (service)oplossingen. Daarnaast faciliteren ze trainingen in (Service) Design Thinking en innovatietrajecten.

Carmen Vonken

“Ik heb deelgenomen aan de 3-daagse “Design Thinking” masterclass, waar ik erg van genoten heb. Het had de juiste mix van theorie en hands-on oefeningen terwijl je alle fases van een “Design Sprint” doorliep.

Het was ook leuk om te zien hoe samenwerking en uitwisseling op een natuurlijke manier ontstonden tussen de deelnemers, die in het begin eigenlijk vreemden waren. Natuurlijk werd dit alles flexibel en professioneel begeleid door de trainers.”

ARMAND | PROJECT ENGINEER 

NEEM CONTACT OP

Wil je weten of deze masterclass goed aansluit bij jouw uitdagingen en leerbehoeften? Of heb je specifieke vragen over de komende editie?

Neem dan zeker contact op. Ik voorzie je graag van info en advies!

MARION HAMELEERS

Studie-adviseur

T  +31 6 483 56 281

Download de brochure voor meer informatie

Of schrijf je direct in!