MASTERCLASS

EFFECTIEF LEIDERSCHAP

Vergroot je impact door persoonlijk leiderschap

Ben je bereid om kritisch te kijken naar je eigen rol, gedrag en impact binnen jouw organisatie? In de masterclass Effectief leiderschap onderzoek je je huidige leiderschapsprofiel en doorloop je een ontwikkelingstraject om effectieve en flexibele leiderschapsvaardigheden te kunnen inzetten in verschillende situaties. De focus ligt op relaties (met jezelf en anderen) en doelen (first connect, then lead).

DATA

2023: 30/5, 13/6 en 27/6 2023, 09.30 - 16.30 uur

LOCATIE

Tapijnkazerne 11, Maastricht

INVESTERING

€ 1795,- (geen BTW verschuldigd) / met STAP-budget € 795

CERTIFICAAT

certificaat UMIO | Maastricht University

WAT LEER JE

Na afloop van de masterclass Effectief leiderschap:

Ben je bewust van je voorkeurspatronen, denkwijzen en gedrag en de impact daarvan op anderen

Weet je hoe je kunt reflecteren op je acties en gedrag en welke conclusies je daaraan kunt verbinden

Kun je op een effectieve manier je rol benutten in een groep en daarmee de groep positief beïnvloeden

Weet je hoe je flexibel leiderschap kunt toepassen. Dit betekent dat je in staat bent om de meest effectieve leiderschapsstijl in te zetten die past bij het moment, het doel en de betrokkenen

Heb je je communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen versterkt

Weet je hoe je jouw gedrag kunt aanpassen aan de verschillende situaties waarin je organisatie, team of collega verkeert.

Kun je meer betrokkenheid creëren in een samenwerkingsverband

Deze masterclass komt in aanmerking voor het STAP-budget

ONZE AANPAK

Naast de behandeling van de theorie is er veel ruimte om ervaringen te delen en te oefenen en experimenteren met verschillende gedragsmogelijkheden. Je gaat met jezelf en je eigen situatie aan de slag. Tijdens het traject heb je een coachgesprek ter verdieping en ondersteuning bij het experimenteren met nieuw gedrag.

Daarnaast maak je een persoonlijk verslag waar je aan het einde van de cursus feedback op krijgt. Als je de cursus hebt afgerond, heb je een duidelijk inzicht in je eigen voorkeursgedrag, voorkeurspatronen en voorkeursdenkwijzen en heb je geleerd dat je daarin keuzemogelijkheden hebt. Zo kun je in alledaagse situaties op het werk kiezen voor het gedrag dat het meeste effect sorteert.

Managementcursus Effectief leiderschap
Managementcursus Effectief leiderschap

DE DOELGROEP

De masterclass is geschikt voor alle professionals, ongeacht functie of positie, die hun invloed willen vergroten en effectiever willen zijn in hun werk en werkrelaties.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus, dien je minstens te beschikken over een hbo/wo werk- en denkniveau en enkele jaren werkervaring.

Download de brochure voor meer informatie

Schrijf je direct in!

ONZE DOCENTEN

Naast ervaren docenten van Maastricht University werken ook gastdocenten met veel praktijkervaring aan deze cursus mee. Kerndocent is Drs Jorien Enning.

Jorien begeleidt leidinggevenden, projectmanagers en hun teams om te investeren in professionele interactie en effectief handelen. Zij wisselt trainingen en interactieve workshops af met gastdocentschappen en advies- & coachingstrajecten.

NEEM CONTACT OP

Wil je weten of deze managementcursus goed aansluit bij jouw uitdagingen en leerbehoeften? Of heb je specifieke vragen over de komende editie?

Neem dan zeker contact op. Ik voorzie je graag van info en advies!

LOEKA SPITS

Programmacoördinator

T +31 6 483 83 285

Download de brochure voor meer informatie

Schrijf je direct in!