OPLEIDING

DIGITALE TRANSFORMATIE

Digitale technologie en transformatie is al geruime tijd niet meer enkel een uitdaging van IT. Binnen de value chain van een organisatie vindt men tegenwoordig overal technologische toepassingen. Veel managers, geconfronteerd met deze realiteit, verwachten dat digitale transformatie gelijk staat aan ontwrichtende innovatie, gepaard met enorme investeringen in technologie, een complete omslag van fysiek naar virtueel of de acquisitie van tech start-ups. Echter, in de meeste gevallen betekent transformatie kleine stapjes om tot een betere waarde propositie voor klanten en partners te komen.

Vind jij het lastig om de mogelijkheden van digitale transformatie te zien? Is het voor jou niet helder welke kansen er zijn, welke je kunt grijpen en hoe je verschillende initiatieven prioriteert?

Dan is de masterclass Digitale Transformatie iets voor jou en je organisatie. Je leert, in een online én face-to-face setting wat digitale transformatie inhoudt en waarom het zo belangrijk is. Je krijgt handvatten om een digitale strategie te ontwikkelen en implementeren. Je weet na afloop wat er nodig is om digitaal te kunnen transformeren en hoe je kunt werken in een digitaal ecosysteem.

DATA

als maatwerkprogramma op aanvraag

LOCATIE

Online + fysieke sessies

INVESTERING

op aanvraag

CERTIFICAAT

certificaat UMIO | Maastricht University

WAT LEER JE

Na afloop van deze opleiding:

Heb je inzicht in de mogelijkheden en uitdagingen van het huidige digitale speelveld.

Weet je hoe je een visie en strategie ontwikkelt voor digitale transformatie en wat er nodig is om dit te implementeren.

Ervaar je wat digitale transformatie voor jouw organisatie kan betekenen.

Weet je welke leidende technologieën je kunt inzetten in je organisatie.

Heb je geleerd wat er nodig is en welke noodzakelijke resources je moet inzetten om een succesvolle digitale transformatie vorm te geven.

Begrijp je de voordelen en uitdagingen van de organisatie als schakel in een digitaal ecosysteem.

ONZE AANPAK

De masterclass bestaat uit 4 modules, die ieder vormgegeven worden door online onderwijs en face-to-face meetings. In iedere module is er, naast de behandeling van de theorie en de laatste nieuwe inzichten, veel ruimte om ervaringen te delen en te oefenen en experimenteren met situaties die regelrecht uit je eigen professionele omgeving komen. De inbreng van je eigen “company case” loopt als rode draad door de hele masterclass heen. Je analyseert je organisatie en identificeert obstakels die de voortgang van digitale transformatie kunnen belemmeren. Je brengt kansen in kaart en gaat aan de slag met praktische oefeningen. Tijdens en tussen de bijeenkomsten kun je de leerpunten uit de cursus direct toepassen binnen je organisatie en vraagstuk.

Je kunt de masterclass uitbreiden met online mentoring sessies.

Managementcursus

Module 1: Deepdive in digitale transformatie

LEERDOELEN

 • Je begrijpt waarom digitale transformatie binnen jouw organisatie vandaag aandacht verdient en niet morgen.
 • Je krijgt inzicht in de mogelijkheden en uitdagingen van het huidige digitale speelveld en leert welke leidende technologieën je kunt inzetten in je organisatie.
 • Je begrijpt de rol van digitale technologie in de digitale transformatie van je organisatie.
 • Je ervaart wat digitale transformatie voor jouw organisatie kan betekenen. Bijvoorbeeld hoe digitale transformatie kan bijdragen aan het bereiken van bedrijfsdoelen of jou in staat stelt nieuwe business modellen te ontwikkelen.

INVESTERING

€ 1295 (geen BTW verschuldigd)

Module 2: Digitale strategie en implementatie

LEERDOELEN

 • Je leert hoe je een visie en strategie ontwikkelt voor digitale transformatie en wat er nodig is om de implementatie te managen.
 • Je verkent hoe je digitale transformatie kunt inzetten om waarde te creëren voor je klanten.
 • Je leert ook hoe je ideeën pitcht en daarmee key stakeholders (klanten, aandeelhouders, MT, etc) te overtuigen van digitale transformatie.
 • Je leert wat er nodig is en welke noodzakelijke resources je moet inzetten om een succesvolle digitale transformatie vorm te geven.

 

INVESTERING

€ 1295 (geen BTW verschuldigd)

Module 3: Digitaal DNA

LEERDOELEN

 • Je begrijpt de uitdagingen rondom het omgaan met complexere organisaties en omgevingen vanuit leiderschapsperspectief.
 • Je krijgt inzicht in de huidige cultuur van jouw organisatie en weet wat er nodig is om deze verder vorm te geven in de digitale transformatie van je organisatie.
 • Je leert welke digitale vaardigheden er nodig zijn om de digitale transformatie mogelijk te maken.
 • Je krijgt inzicht in digitale processen en de interpretatie van data, dit stelt je ook in staat om een volwaardig gespreksparter te zijn met bijvoorbeeld een data wetenschapper.
 • Je leert hoe je op alternatieve, digitale wijze in verbinding met je klant kunt staan en relaties kunt opbouwen

INVESTERING

€ 1295 (geen BTW verschuldigd)

Module 4: Digitaal Ecosysteem

LEERDOELEN

 • Je begrijpt de voordelen en uitdagingen van de organisatie als schakel in een digitaal ecosysteem. Heb ik een partner nodig voor mijn digitale transformatie? Of lukt het ons zonder “hulp”?
 • Je krijgt inzicht en reflecteert op diverse ethische vraagstukken die aan bod komen bij een digitale transformatie.
 • Je begrijpt het belang van IT systemen, compliance en risico’s van een organisatie opererend in een digitaal ecosysteem.
 • Ten slotte kijken we naar Kritische Performance Indicatoren binnen en buiten de organisatie om het success van digitale transformatie te bepalen.

 

 

INVESTERING

€ 1295 (geen BTW verschuldigd)

DE DOELGROEP

Je bent een gedreven medewerker die meer grip wil krijgen op de snelle ontwikkelingen binnen je werkomgeving en de complexe uitdagingen die dit met zich meebrengt. Je wilt je organisatie verder helpen om de digitale transformatie vorm te geven. Deze masterclass is zowel geschikt voor professionals op de werkvloer als voor de manager of leidinggevende. Je hebt bovendien een HBO/WO werk- en denkniveau en werkervaring.

 

Lees ook eens het artikel:
MAAK EEN SUCCES VAN DIGITALE TRANSFORMATIE IN JOUW ORGANISATIE

Download de factsheet voor meer informatie

Schrijf je direct in!

NEEM CONTACT OP

Wil je weten of deze opleiding goed aansluit bij de uitdagingen en leerbehoeften van jouw organisatie? Of heb je specifieke vragen? We voorzien je graag van info en advies!

GORDON MIESEN

Director Client Relations & Programme Development

T  +31 43 3884488

DARIA DOETS

Programma Coördinator

T  +31 6 483 83 294

Download de factsheet voor meer informatie

Schrijf je direct in!