ONLINE MASTERCLASS

TOEKOMSTBESTENDIG HR LEIDERSCHAP

Nieuwe perspectieven om vooruitgang te bevorderen

Een juiste werkomgeving is bepalend voor jouw eigen effectiviteit als professional en voor het succes en het welzijn van je organisatie. Veranderende landschappen in tijden van crisis – zoals de huidige pandemie – vereisen dat je jouw rol in de organisatie aanpast en de juiste vaardigheden en competenties ontwikkelt om succesvol te blijven.

Dit programma is ontworpen om HR-adviseurs en ‘people leaders’ uit te rusten met een driedimensionaal ‘business partner’-perspectief dat je helpt om grote organisatorische uitdagingen, zoals herstructurering en het creëren van een toekomstbestendig personeelsbestand, het hoofd te bieden.

DATA

Op aanvraag

LOCATIE

in overleg

INVESTERING

op aanvraag

CERTIFICAAT

certificaat UMIO | Maastricht University

DRIE DIMENSIES, DRIE LEERERVARINGEN

De voortdurende dynamiek in crisistijden kan het urgent maken om een nieuwe en andere rol in je organisatie te vervullen. In drie leertrajecten richten we ons op drie dimensies om je verder te helpen. Je kunt ervoor kiezen om in te schrijven voor de drie trajecten samen of om een keuze te maken voor één of twee trajecten. Elk blok bestaat uit 3 of 4 sessies van twee uur.

OMGEVING EN ORGANISATIE

Je bouwt aan een holistische en innovatieve kijk op uitdagingen in een (post)crisis


4 online sessies


€ 850

SESSIE 1

Inzicht in organisaties in tijden van verandering / (post)crisis

 

door Mariëlle Heijltjes

 

Hoe kun je je organisatie effectief runnen in een voortdurend veranderende omgeving? In deze sessie ga je dieper in op organisatieontwerp, gedrag en leiderschap. Tijdens deze sessie ben je zelf, als leider, het onderwerp van de case.

SESSIE 2

Wetgeving, arbeid en inzetbaarheid in tijden van verandering en crisis

 

door Malva Driessen

 

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis? Hoe ziet de post-corona periode eruit? Wanneer kan een werkgever iemand ontslaan? Ben je gefascineerd door de wereld van het recht en de wetgeving met betrekking tot werk en gezondheid? En ben je geïnteresseerd in belangrijke maatschappelijke en politieke kwesties zoals arbeidsongeschiktheidsbeleid, ziekteverzuim en reïntegratie?

SESSIE 3

Creativiteit, Innovatie & Scenario’s

 

door Damien Nunes

 

Thema’s die in deze sessie aan bod komen zijn: scenariobouw & toekomstgerichtheid, creatieve probleemoplossing en innovatie & ondernemerschap.

 

SESSIE 4

Medewerkersbetrekkingen: Inzetbaarheid, motivatie en communicatie

 

door Martin Lammers

 

Wat is de impact van deze corona-periode op de inzetbaarheid en betrokkenheid van mensen in een organisatie? Wat zijn de drijfveren voor persoonlijke inzetbaarheid? Welke instrumenten kunt u kiezen om de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers te stimuleren om inzetbaar te zijn tijdens en na een periode van crisis en verandering?

WORD BUSINESS PARTNER

Je verwerft nieuwe inzichten op het gebied van strategisch personeelsmanagement


3 online sessies


€ 700

SESSIE 1

Het creëren van een toekomstbestendig personeelsbestand: Diversiteit en inclusiviteit

 

door Sonja Zaar

 

Diversiteit in het personeelsbestand lijkt de nieuwe norm te zijn. Maar hoe kun je zo’n divers personeelsbestand beheren? In deze sessie onderzoeken we hoe we een toekomstbestendige organisatie kunnen creëren door de strategische diversiteit van het personeelsbestand te vergroten en een klimaat voor inclusiviteit te creëren.

SESSIE 2

Strategische HRM-praktijken voor het opbouwen van een betrokken en gezonde beroepsbevolking

 

door Sonja Zaar

 

Interesse in het creëren van een gezonde organisatorische omgeving waarin medewerkers volledig betrokken zijn, enthousiast zijn en bereid zijn te investeren in de toekomst van je bedrijf? In deze sessie leer je hoe je de betrokkenheid van werknemers en de collectieve betrokkenheid van de organisatie kunt vormgeven om de prestaties van je bedrijf te verbeteren.

SESSIE 3

Het vormgeven van een perfecte werkomgeving door middel van werkgevers branding en op waarde gebaseerde werving.

 

door Sonja Zaar

 

Een goede werkomgeving ontstaat niet toevallig. Het is het resultaat van weloverwogen en strategische initiatieven die gericht zijn op het aantrekken, betrekken en behouden van medewerkers. In deze sessie kom je meer te weten over hoe je een geweldige plek om te werken kunt vormgeven door middel van werkgever branding en op waarde gebaseerde werving.

LEIDERSCHAP & GEDRAG

Ontwikkel een nieuw perspectief op leren en leiderschapsontwikkeling


3 online sessies


€ 700

SESSIE 1

Belangrijke leerervaringen voor het ontwikkelen van leiders en leiderschap

 

door Sonja Zaar

 

Ervaringen bevorderen leiderschapsontwikkeling. Toch zijn niet alle ervaringen even belangrijk voor deze ontwikkeling en leren mensen niet automatisch van ervaringen. In deze sessie bespreken we hoe we de impact  van ervaringen op leiderschapsontwikkeling kunnen verbeteren door belangrijke leer-kenmerken en een ondersteunende leeromgeving te creëren.

SESSIE 2

Effectieve Leiderschapsontwikkeling: Hersenen, geest en gedrag met elkaar verbinden

 

door Sonja Zaar

 

Kun je leiderschap ontwikkelen door anders te denken over leiderschap? Hoe verbind je hersenen, geest en gedrag om leiderschapsontwikkeling te bevorderen? Dat zijn de centrale vragen die we tijdens deze sessie bespreken.

SESSIE 3

Het ontwikkelen van leiderschap door middel van afleren, leren en opnieuw leren

 

door Sonja Zaar

 

Verloren in het leiderschapsbos? Weet je niet meer welke van de lange lijst van leiderschapsvaardigheden en -gedragingen je moet verwerven om een buitengewoon leider te worden? Dan is het misschien tijd om bepaald gedrag af te leren en opnieuw te leren hoe je je verder kunt ontwikkelen als leider. Deze sessie gaat over de kracht van het loslaten en de ontwikkelingskracht van opnieuw leren.

ONZE AANPAK

ONLINE, INTERACTIEF & KLEINSCHALIG

Alle sessies hebben een zeer interactief karakter. Je denkt na over en werkt met specifieke cases in een zeer praktijkgerichte workshopvorm. Je maakt deel uit  van discussies met collega-deelnemers uit verschillende sectoren. Je wisselt gedachten en ervaringen uit en valideert inzichten met de docenten en andere ‘studenten’.

Dit programma wordt uitgevoerd door een ervaren team van hoogleraren, trainers en deskundigen op het gebied van HR, Recht, Leiderschap en Innovatie van de Universiteit Maastricht. Ze laten je reflecteren op jouw uitdagingen, terwijl ze je voorzien van de nieuwste (academische) inzichten.

Managementcursus

Download de factsheet voor meer informatie

Schrijf je direct in!

DE DOELGROEP

Ben jij een (HR) manager of ‘people leader’ met het vermogen om organisaties en procedures te stroomlijnen? Ben je een HR-adviseur of coördinator die verantwoordelijk is voor het ontwerpen en monitoren van het HR-beleid? Of heb je een leidinggevende functie en heb je behoefte om een veranderkatalysator te worden? Dan is dit het leertraject dat hier perfect op aansluit!

NEEM CONTACT OP

Wil je weten of deze opleiding goed aansluit bij jouw uitdagingen en leerbehoeften? Of heb je specifieke vragen over de komende editie?
Ik voorzie je graag van info en advies!

Daria

DARIA DOETS

Programmacoördinator

T  +31 6 483 83 294

Download de factsheet voor meer informatie

Schrijf je direct in!