KENNIS OVER LEIDERSCHAP OMZETTEN NAAR ACTIE

“Wie ben ik en wat kan ik doen om me persoonlijk verder te ontwikkelen. Ik had sterk de behoefte om dit verder te onderzoeken. Na wat gebeurtenissen in het verleden was ik wat onzeker geworden over mijn leiderschap en vroeg me af of mijn manier van communiceren wel het juiste effect had. Een collega van mij had zich al ingeschreven voor de cursus Effectief leiderschap en het leek mij een goed idee om aan te sluiten.”

Aan het woord is Patricia Adriaanse. Patricia is manager bij de Meander Groep en zij geeft leiding aan 5 teams. Het betreft begeleiders van kleinschalige woonunits voor ouderen en activiteitenbegeleiders.

EEN FIJNE GROEP

“Ik voelde me meteen heel prettig en veilig in de groep van cursisten.
Het was fijn werken met de docenten van de cursus. Ze namen de tijd om te luisteren naar onze ervaringen en om onze vragen te beantwoorden. Er werd flexibel en goed ingespeeld op de behoeftes in de groep.

In het verleden heb ik een coaching opleiding gevolgd en de cursus Effectief Leiderschap sloot daar goed bij aan. Ik heb niet echt nieuwe kennis opgedaan maar Ik dacht vaak ‘oh ja’ dat wist ik wel maar het was weer weggezakt. Ik was me ervan bewust dat ik de theorie wel kende maar dat het veel belangrijker is dat je het ook daadwerkelijk toepast in de praktijk.

VERTALING NAAR DE PRAKTIJK

Dat is het fijne van deze cursus. Naast de theorie leer je vooral hoe je deze kennis kunt omzetten naar actie. Je gaat meer bewust nadenken over waar je staat, wat je aanpak is en wat persoonlijk leiderschap voor jou betekent.  Ik sta er ook weer vaker bij stil dat ik het positieve meer benadruk. Zeker tijdens deze pandemie, waarin we verdrietige gebeurtenissen hebben meegemaakt en veel tegenslag ervaren, is het extra belangrijk om meer aandacht te besteden aan elkaar en aan leuke gebeurtenissen. Binnen de Meandergroep ervaren we echt hoe belangrijk het gevoel van saamhorigheid is.

REFLECTIE

Na het volgen van de cursus Effectief Leiderschap reflecteer ik weer vaker op wat ik doe en zeg en ik vraag ook anderen om feedback te geven. Dit maakt dat ik bewust in mijn werk sta en me steeds verder kan doorontwikkelen.

Onderdeel van deze cursus was een persoonlijk coaching gesprek. Dit was zeker een waardevolle aanvulling. Ik realiseer me ook dat ik nog meer wil leren en me verder wil blijven ontwikkelen als mens.”

Een mooi voornemen zo aan het begin van het jaar.

Wil jij net als Patricia jouw leiderschap verder doorontwikkelen kijk dan ook eens of de Masterclass Effectief Leiderschap aansluit bij jou jouw uitdagingen.