MASTERCLASS

COACHENDE MINDSET

Van een reactieve naar een scheppende mindset

Wat maakt het toch zo ingewikkeld en uitdagend om het gedrag van jezelf of je medewerkers te beïnvloeden en duurzame groei en ontwikkeling te bewerkstelligen? Hoe kan het dat de ene persoon blakend van energie een organisatieverandering ingaat en doorstaat en de ander langzaam uitblust?

Het antwoord ligt grotendeels in onze mindset, de motor onder ons gedrag. Veel van onze reacties en gedragingen zijn namelijk onbewust en automatisch. Ze zijn gebaseerd op van jongs af aan ingesleten denkpatronen over jezelf en over anderen die erop gericht zijn veiligheid, controle en erkenning te bewerkstelligen en te behouden. Dit is een hele natuurlijke, maar ook reactieve mindset. Wanneer jezelf wilt transformeren en anderen wilt helpen groeien en ontwikkelen dan is een coachende of scheppende mindset de sleutel tot duurzaam succes. Die sleutel ligt in het trainen van het bewustzijn van waar je aandacht en energie naar toe gaat en daarop je gedrag te baseren.

Deze masterclass is gebaseerd op nieuwe psychologische inzichten over de relatie tussen effectief leiderschap en het belang van een scheppende mindset en neurowetenschappelijke inzichten over de werking van ons brein en de toepassing daarvan in het transformeren van mens en organisaties.

 

 

Uit de masterclass Coachende mindset neem je het volgende mee: 

 

  • Je bent je bewust van eigen reactieve patronen en tendensen en eigen coachende mindset.
  • Je herkent de energie, taal en gedragingen die bij deze mindsets horen.
  • Je hebt manieren geleerd om jezelf en anderen van een reactieve naar een scheppende mindset te coachen.
  • Je hebt een toolbox met oefeningen om de coachende mindset duurzaam te verankeren in je eigen gedrag.
DATUM

programma van 1 dag op aanvraag

LOCATIE

Tapijnkazerne 11, Maastricht

INVESTERING

op aanvraag

CERTIFICAAT

certificaat UMIO | Maastricht University

ONZE AANPAK

In deze ervaringsgerichte masterclass ervaar en leer je hoe je jezelf en anderen kunt coachen van een automatische reactieve naar een creërende mindset zodat je met meer plezier, effectiviteit en energie kunt leven, werken en leidinggeven

DE DOELGROEP

De masterclass Coachende mindset is geschikt voor alle professionals met een hbo/wo werk- en denkniveau

ONZE DOCENT

De docent van deze masterclass is Jessica Slijkhuis. Jessica is naast cultuurwetenschapper als senior executive coach, trainer en docent verbonden aan UMIO | Maastricht University. In die rollen brengt ze haar missie tot uitdrukking om moed, plezier, leiderschap, effectiviteit en inspiratie te bevorderen bij professionals, teams en organisaties. Als coach en trainer kijkt ze altijd naar wat er, op dat moment, nodig is om de doelstellingen van haar cliënten te behalen en hun authentieke leiderschap en creativiteit zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen.

NEEM CONTACT OP

Wil je weten of deze masterclass goed aansluit bij jouw uitdagingen en leerbehoeften? Of heb je specifieke vragen over de komende editie?

Neem dan zeker contact op. Ik voorzie je graag van informatie en advies!

SILVIE VONK

Programmacoördinator

T  +31 6 483 83 281
E  s.vonk@maastrichtuniversity.nl

Schrijf je direct in!